Rosenvænget Spejdergruppe

Gruppens klimavenlige juletur

16. december 2018 · Nyheder · Skrevet af rosenvaenget

Fællesskab, julehygge og klima var på programmet, da Rosenvænget Gruppe var på den årlige juletur d. 30. november – 2. december 2018.

Gruppen tilbragte en weekend på Spejdercentret Holmen, og selvom centret er i København, fik man alligevel en følelser af lejr og udendørsliv pga. af centrets grønne arealer, shelter og bålplads. Juniorerne mødte fredag, hvor lederne havde lavet et smulgerløb med juletema. Der blev løbet og grint – og smuglet gaver!

Lørdag ankom både ulve og familiespejdere, og med fuldt hus og god stemning bød eftermiddagens aktiviteter på juleværksteder med genbrugsjulepynt og klimavenligt juleguf.  Der blev sunget mange sange og julesalmer fra sangbogen, der blev snakket på kryds og tværs og kreeret sjov julepynt og lækker guf! I løbet af dagen blev der også danset om det hjemmebyggede juletræ og leget lege udendørs, så hele gruppen blev rystet godt sammen. Efter en lækker og eksperimentel klimavenlig julemiddag med vegetardeller, tarteletter og melorme mm., tog familiespejderne hjem. Juniorerne planlagde deres første løb til ulvene lørdag aften, hvilket var en succes, og noget de helt sikkert skal prøve igen!

Søndag formiddag blev der gjort klar til udendørs gudstjeneste i støvregn. Juniorerne byggede et alter af genbrugspaller og udsmykkede den med naturens blade og grene, og ulvene forberedte Jesus blod og legeme ved at bage snobrød og lave saft over bål. Det hele gik op i en højere enhed, da præsten ankom og velsignede gruppen, og fordi alle bidrog og gennemførte en hjemmebygget og selvgjort gudstjeneste, blev det en uforglemmelig oplevelse.

Tak til madhold, tak til ledere og tak til alle spejdere og familier der deltog. Den klimavenlige juletur ville ikke have været den samme uden jer. Vi ser allerede frem til næste gruppetur!